A szabadalom a találmányok jogi védelmére szolgáló oltalmi forma, amely 20 évig tartó kizárólagos hasznosítási jogot biztosít a feltaláló vagy jogutódja számára.
Magyarországon érvényes szabadalom nemzeti vagy európai úton, illetve a Szabadalmi Együttműködési Szerződés (PCT) keretein belül indított szabadalmi bejelentéssel szerezhető.
Külföldi szabadalom az adott ország nemzeti hivatalánál tett bejelentéssel, vagy az Európai Szabadalmi Egyezmény (EPC) tagországai esetén európai úton is szerezhető. Szabadalmi ügyvivőink egyben bejegyzett európai szabadalmi ügyvivők is, így irodánk külföldi képviselő bevonása nélkül járhat el az Európai Szabadalmi Hivatal előtt is. A külföldi nemzeti, illetve európai bejelentés közvetlenül vagy a Szabadalmi Együttműködési Szerződés (PCT) keretein belül nyújtható be, ha volt azonos tárgyú magyar bejelentés, akkor a magyar bejelentési naptól számított egy éven belül.
A szabadalmakkal kapcsolatos szolgáltatásaink közé tartozik magyar és külföldi szabadalmi bejelentések kidolgozása, és a szabadalom megadására irányuló eljárás során ügyfeleink képviselete.